fbpx

Wandelen met je hond in Frankrijk: de regels die je moet kennen

Frankrijk is een prachtig land om te verkennen met je hond. Of je nu langs de kust wandelt of door de bergen, er zijn talloze paden en natuurgebieden waar je samen kunt genieten van de omgeving. Maar voordat je op pad gaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels voor het uitlaten van honden in Frankrijk. In dit artikel bespreken we de regels voor wandelen met honden in Frankrijk, inclusief welke hondenrassen zijn toegestaan, welke inentingen honden moeten hebben en waar je wel en niet mag wandelen.

1. Welke hondenrassen zijn toegestaan?

In Frankrijk zijn er strenge regels voor het wandelen met bepaalde hondenrassen, beter bekend als categorie 1 en categorie 2 honden. Honden in categorie 1, zoals pitbulls, staffords en dogo argentino’s, zijn niet toegestaan in publieke plaatsen. Honden in categorie 2 zijn wel toegestaan, maar zijn onderworpen aan strenge regels, zoals het dragen van een muilkorf en het aangelijnd zijn. Ook zijn er verschillende tests nodig die je in Frankrijk zelf moet doen. Dit is niet handig voor een vakantie, omdat deze regels de vrijheid en het plezier van het wandelen belemmeren.

2. Welke inentingen moeten honden hebben?

Honden moeten in Frankrijk ingeรซnt zijn tegen rabiรซs en minimaal 3 maanden oud zijn. Na de rabiรซs-enting moeten honden 21 dagen wachten voordat ze Frankrijk in mogen. Honden jonger dan 3 maanden zijn niet toegestaan in Frankrijk. Het is belangrijk om deze regels na te leven, zodat zowel jouw hond als andere honden en mensen beschermd blijven. Ook moeten ze in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort en zijn gechipt.

3. Waar mag je wandelen met je hond?

Voor verrassingen staan tijdens een tocht kan nog wel eens vervelend uitpakken. Zeker als je je zinnen hebt gezet op een mooi einddoel en het blijkt dat je eHet is niet toegestaan om te wandelen met je hond in veel nationale parken in Frankrijk. In het hart van de Ecrin, de Vanoise en de Pyreneรซn is het niet toegestaan. Aan de rand van de Vanoise en de Mercantour zijn honden aangelijnd wel toegestaan. In de Cevennen zijn honden ook aangelijnd welkom. Je kan wel wandelen met je hond in het lager gedeelte van de Jura, de Vogezen en in veel regionale parken. Controleer altijd de regels van de regionale parken om zeker te zijn dat je hond er welkom is.

4. Let op schaapsherders

Er zijn veel schaapsherders in de bergen van Frankrijk die los lopen. Deze schaapsherders, die Patous genoemd worden, zijn er om kuddes te beschermen. Als je ze tegenkomt, is het belangrijk om altijd afstand te houden en ze niet te storen. Het is zelfs beter om de andere kant op te gaan om eventuele problemen te vermijden.

We hopen dat dit blog je heeft geholpen bij het voorbereiden van je volgende wandelvakantie in Frankrijk met je hond. Onthoud altijd dat het respect tonen voor de natuur, de honden en de mensen die er wonen, de sleutel is tot een onvergetelijke vakantie. Geniet van de prachtige omgeving en de gezelligheid van wandelen met je viervoeter. Laat het wandelen in Frankrijk met je hond een onvergetelijke ervaring worden!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on