fbpx

Kan ik mijn hond verzekeren voor bergwandelingen?

Er komen steeds meer verzekeringen voor huisdieren. Dat is prettig om te voorkomen dat je onverwachts tegen hoge kosten aanloopt. Maar is je huisdier dan ook verzekerd voor de gevaren van een bergwandeling? Vaak is dit nog niet zo makkelijk.

Als je op zoek gaat naar een verzekering voor je huisdier dan is het goed om dit specifiek uit te vragen bij je verzekeraar. Wanneer je hond zijn pootje verstuikt in de bergen is dit natuurlijk niet anders dan wanneer het in het bos gebeurd, maar hier kunnen natuurlijk nog meer kosten om heen zitten. Dat betreft dus de acute kosten van het bezoeken van een dierenarts in het buitenland en in het ergste geval een operatie. De Duitse herder verzekering van Inshared vergoedt als voorbeeld specifiek bergbeklimmen en reizen in het buitenland. In dit geval wel met een eigen risico van โ‚ฌ 250,-.

Toch kun je in de bergen nog tegen kosten aanlopen die door de meeste verzekeraars niet wordt vergoed. In de meeste alpenlanden zul je zelf je hond terug in het dal moeten zien te krijgen. Maar als je in Oostenrijk als groep van de berg wordt gehaald met een helikopter (bijvoorbeeld vanwege een beenbreuk van een wandelaar), dan neemt de Oostenrijkse bergreddingsdienst als een van de weinige reddingsdiensten ook je hond mee. Superfijn natuurlijk, maar hier zijn vaak ook duizenden euroโ€™s aan kosten mee gemoeid. Het kan lonen om bij je verzekeraar na te vragen of dit ook meegenomen kan worden in de verzekering. En anders is het in ieder geval goed je hiervan bewust te zijn!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on