fbpx

Is het zwaar voor mij om met een hond te wandelen in de bergen?

Wanneer je in de bergen gaat wandelen is het belangrijk dat je zelf ook een goede conditie hebt. Daarnaast is het misschien wel prettig als je zelf al een aantal keer zonder hond in de bergen hebt gelopen. Het is goed om een algemeen beeld te hebben van wat het inhoudt om in de bergen te wandelen en welke situaties je onderweg tegen kunt komen.

Het wandelen met een hond is niet zwaarder, al zul je voor je hond soms wel wat extra spullen mee moeten nemen. Je hond loopt zelf wel. Als je hond aan de lijn zit ben je tijdens de wandeling wel redelijk bezig met het vasthouden van die lijn, maar dat hangt natuurlijk af van hoe goed jouw hond aan te lijn loopt. Soms kan je hond je een klein beetje omhoog trekken als hij heel enthousiast is. Maar let op: Het is belangrijk dat je hond niet teveel aan de lijn trekt en dan vooral niet doortrekt. In de bergen kan dit natuurlijk zeer gevaarlijk zijn, zeker bij het afdalen.

Het zwaarste deel van wandelen met een hond in de bergen is misschien wel mentaal. Je hebt er een extra verantwoordelijkheid bij. Je moet niet alleen zorgen dat de wandeling goed verloopt, hij moet ook gewoon leuk zijn voor je hond! En dat betekent goed opletten of je hond het niet te warm, niet te koud of niet te zwaar heeft. Nakijken of hij genoeg drinkt en geen gevaarlijke manoeuvres uithaalt.

Dit kan best betekenten dat je na een bergwandeling met je hond een stuk vermoeider bent dan na een bergwandeling zonder hond. Hou hier dan ook rekening mee tijdens het uitzoeken en voorbereiden van jouw volgende wandeltocht! In onze e-books helpen wij je met het benoemen van alle aandachtspunten en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Op deze manier kun jij ondanks die verantwoordelijkheid en met de aandacht voor de juiste signalen ook gewoon genieten van jouw bergwandeling met jouw hond!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on