fbpx

Wat is het verschil tussen hondenschoenen en hondensokken?

Wanneer je op zoek bent naar hondenschoenen of hondensokken voor jouw wandeltocht is het goed om te bedenken waar je ze voor wilt gebruiken. Hondenschoenen zijn, net als mensenschoenen, voorzien van een kleine zool en hebben voornamelijk de functie om te beschermen. Dit kan dus zijn tegen steentjes, ijs, sneeuw of juist heet asfalt. Veel hondenschoenen bieden daarnaast ook extra grip. Dit is dan voornamelijk handig voor gladde oppervlakten.

Hondensokken daarentegen hebben als voornaamste functie om te verwarmen of het draaggemak te vergroten. Dit is dus voornamelijk prettig in koude of vochtige omstandigheden. Hondensokken zijn ook goed te gebruiken wanneer je hond last heeft van een wondje. Op deze manier houd je op een makkelijke manier stof en vuil tegen. Hondensokken kunnen ook effectief zijn om je eigen spullen te beschermen tegen scherpe hondennagels. Denk dan bijvoorbeeld aan een luchtbedje dat je in je tentje hebt liggen terwijl je hond gezellig bij je ligt.

Je kan ook de hondenschoenen en hondensokken combineren. Vaak blijven hondenschoenen beter zitten met hondensokken erin. Op deze manier creรซer je de optimale combinatie van warmte en comfort met bescherming en grip.

Maar wanneer gebruik je wat?

Bij bergwandelingen zul je overdag meer hebben aan hondenschoenen. Je krijgt overdag veel te maken met wisselende ondergronden die heel koud of heel warm kunnen zijn. Een hondenschoen is dan fijn om het risico op kleine wondjes te minimaliseren.

Voor en na de wandelingen zijn sokken meer aan te raden. Denk dan aan overnachtingen in een berghut of een tentje tijdens koude omstandigheden. Met de sokken heeft jouw hond dan geen koude voeten en kunnen eventuele kleine wondjes beter genezen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on