fbpx

Is wandelen met een hond in de bergen gevaarlijk?

Wandelen met een hond is niet gevaarlijker dan een rondje in het bos. Een hond kan zich in het bos net zo makkelijk verstappen als in de bergen. Waar het in de bergen voornamelijk om draait is dat je een lange wandeling onderneemt in een gebied waar weinig watervoorzieningen zijn en waar het snel warm of koud kan worden. Je kunt je hier prima op voorbereiden, onder andere met onze e-books, zodat je weet waar je aan toe bent.

In de bergen wissel je vaak af tussen het los laten lopen van je hond en je hond aan de lijn houden. Het komt regelmatig voor dat een hond juist voor langere tijd aan de lijn loopt. Op deze manier heeft je hond meer energie voor de gehele tocht en soms is het gewoon prettiger om de hond aan te lijn te houden.

Het is wel zo dat je voor de gemiddelde bergwandeling wat langer op pad bent. Dat zorgt niet alleen voor meer uren waarin er risicoโ€™s zijn, je zult ook je ook iets beter voor moeten bereiden. Het is zo dat een hond slecht diepte in kan schatten. Dat betekent echter niet dat je hond zomaar vrolijk van een rots af zal stappen. Ook je hond wil niet zomaar in het onbekende stappen en zal dus met zijn ogen en overige zintuigen bepalen of hij verder kan.

Vandaar dat je zult zien dat je hond ook vaak gewoon op het pad blijft lopen. Hij volgt immers de geuren die hem vertellen dat de meeste mensen (en honden) of dit stukje lopen. Natuurlijk kan een hond afgeleid worden door dieren of doordat hij aan het rennen is, waardoor hij minder oog heeft voor wat er direct voor hem ligt. Daarom is het ook zaak om je hond vooral los te laten op plekken waar dit ook echt kan. Bedenk altijd dat je hond ook plezier heeft door simpelweg met jou op pad te zijn. Loslopen is daar maar een klein onderdeel van.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on